MAORI.DK

 
 
 

Irma ClausenUddannet visuel antropolog og har siden 1983 bl.a. lavet film og holdt foredrag om maorier i New Zealand og Christiania.

Har rejst og levet blandt maorier i New Zealand siden 1984, og er senest vendt hjem i marts 2010 efter research i maorikunst.


Blev i 1987 adopteret ind i New Zealand største maori-stammer “Kahununu” fra østkysten på nordøen


Er også forfatter og har udgivet en bog om Christiania hvor hun har boet i 27 år.

 


Irma Clausen kan bookes til følgende foredrag:


“Maorier i New Zealand”

  1. -et oplæg om maoriernes spirituelle livssyn samt deres kulturelle og politiske situation i dagens New Zealand


“Christianias oprindelse og nutidens politiske situation”

- En gennemgang af christianias historie, herunder børnenes hverdag og levevilkår samt en tematisering af de politiske og kulturelle udfordringer Christiania står over for.

Irma Clausen

Kontakt:

irma.christiania@gmail.com

ph. +45 40 51 55 28   

22/6-2011:

Irma Clausen vil i efteråret 2011 undervise i antropologi på Københavnsk folkeuniversitet under det overordnede tema “Maorier i New Zealand” herunder emnerne historie, geografi, kunst, kultur, spiritualitet, traditionel medicin, mytologi og politik.


Info:

Holdnummer: 2011-5201

Sted: Njalsgade 76, trappe 10, 1. sal, mødelokal 9.2.7

Periode: Hver tirsdag fra 6/9-2011 til 4/10-2011

Tidspunkt: 12.15-14.00


www.fukbh.dk

Filmen er instrueret af Niki Caro efter roman af Witi Ihimaera.  (New Zealand 2002)

August 2012

Til antologien 117 Stemmer har jeg skrevet novellen “Fra Saqqaq-kulturen på Grønland til Maorikulturen i New Zealand ...”.

Opgaven gik ud på at skrive en kort novelle om drømme og visioner, og jeg har benyttet mig af muligheden for at skrive en antropologisk gennemgang af Saqqaq-kulturen på Grønland.


Du kan finde mere info, samt købe bogen på følgende link:
http://www.forlaget-epigraf.dk/117%20STEMMER.html

NYHED

Jeg har nu udgivet en interaktiv E-bog “Maori I New Zealand”. Bogen kan hentes gratis via Ibooks, men kræver at du har en Ipad.


Bogen er en visuel og antropologisk guide til Maori kunst som den eksisterede siden kaptajn Cooks landning på New Zealand’s kyster i 1769 indtil 1900 den såkaldte klassiske og historiske periode.


NYHED

Jeg har nu udgivet min anden E-bog “Livet I Skuret”. Bogen kan købes på http://goo.gl/87C6mv


Livet i skuret er mine erindringer og nogle glimt af et begivelsesrigt liv på Christiania i 80’erne, hvor jeg byggede og boede i skurvogn, arbejdede i børnehuset og lavede film om børnenes hverdag. Samtidig var jeg mor og gik på antropologisk institut, var med i en kvindegruppe på Christiania og rejste på feltarbejde til New Zealand hvor jeg også mødte Maoriprinsessen Erena.